Bursa românească pierde într-o singură zi tot progresul pe întreg anul 2018, Erste se prăbuşeşte la Viena, marile companii listate pierd 6 mld. lei în două ore

Postat la 19 decembrie 2018 166 afişări

UPDATE. 14.00. Indicele BET şi-a adâncit prăbuşirea al aproape 12% în condiţiile în care la bursă s-a activat mecanismul automat deschis în cazul Băncii Transilvania de majorare a limitei inferioare de tranzacţioanre.

 Bursa românească pierde într-o singură zi tot progresul pe întreg anul 2018, Erste se prăbuşeşte la Viena, marile companii listate pierd 6 mld. lei în două ore

Banca Transilvania are a doua cea mai mare pondere în structura indicelui BET, astfel că dinamica indicelui principal este strâns corelată cu dinamica TLV. Miercuri la ora 14.00 acţiunile TLV se tranzacţionau pe scădere cu 19%. 

 

Indicele principal BET al celor mai tranzacţionate acţiuni de la Bucureşti se prăbuşeşte cu 8,6% la ora redactării acestei ştiri ceea ce înseamnă că bursa de la Bucureşti a pierdut într-o singură şedinţă întreg progresul înregistrat pe parcursul anului 2018, potrivit calculelor ZF. Practic bursa de la Bucureşti a trecut pe minus în 2018.

 

“Şedinţa de azi este de un rosu atât de aprins, cum nu am mai văzut de la începutul lunii august 2011 când a fost redus ratingul SUA. În cazul băncilor, profitul ar putea fi înjumătăţit. Taxele vor fi o povară pentru bănci şi pentru companiile din sectorul energetic”, spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction, pentru ZF.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pierdere,
bursa,
companii,
progres,
erste,
viena

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.