Bulgaria critică Rusia în legătură cu o expoziţie ce glorifică "eliberarea" de către sovietici a Europei de Est

Autor: Mircea Olteanu Postat la 04 septembrie 2019 38 afişări

Bulgaria critică o expoziţie organizată de Ambasada rusă la Sofia pe tema "eliberării Europei de Est de nazism", afirmând că "baionetele armatei sovietice" au adus popoarelor din regiune "o jumătate de secol de represiune", informează agenţia de ştiri Reuters.

Ministerul de Externe al Bulgariei a îndemnat misiunea diplomatică rusă la Sofia "să nu se poziţioneze în sprijinul unei teorii istorice dubioase" care consideră drept eliberare pătrunderea trupelor sovietice în ţară, în anul 1944.

Mai mult, MAE de la Sofia a transmis că poziţia Ambasadei ruse constituie o imixtiune în afacerile interne ale Bulgariei.

Ministerul a menţionat rolul critic al URSS în lupta împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, adăugând însă că Uniunea Sovietică a izolat ţările est-europene de restul continentului în timpul Războiului Rece.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BULGARIA,
RUSIA,
expozitie,
ambasada

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.