Criza politică din Italia întârzie stabilirea compoziţiei Comisiei Europene - oficiali UE

Postat la 03 septembrie 2019 16 afişări

Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene, aşteaptă ca Italia să-şi prezinte candidatul pentru postul de comisar european ce îi revine înainte de a decide compoziţia noului Executiv al Blocului comunitar, au declarat oficiali UE, citaţi de agenţia de ştiri Reuters.

Criza politică din Italia întârzie stabilirea compoziţiei Comisiei Europene - oficiali UE

În contextul crizei politice de la Roma, Italia este singurul stat UE care încă nu a prezentat un candidat pentru următoarea Comisiei Europeană, care îşi începe mandatul în luna noiembrie. Marea Britanie a transmis că nu va propune un comisar întrucât intenţionează să părăsească Blocul comunitar până la finalul lunii octombrie.

Printre funcţiile cheie asupra cărora nu a fost luată o decizie este cea de comisar european pentru probleme economice.

Alegerea comisarului pentru afaceri economie va indica dacă viitoarea Comisie Europeană va încerca să promoveze o creştere a cheltuielilor publice, cât şi o diminuare a focusului asupra echilibrării bugetelor, abordare pe care unii o consideră necesară în contextul reducerii creşterii economice a Germaniei, care de-a lungul timpului a fost ostilă politicilor fiscale expansioniste.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.