Preţurile producţiei industriale au crescut în iulie cu 4,2% faţă de anul trecut

Postat la 03 septembrie 2019 22 afişări

Preţurile producţiei industriale pe total - piaţa internă şi piaţa externă - au crescut cu 4,2% în iulie, faţă de iulie 2018, iar faţă de luna precedentă creşterea este de 0.7%, anunţă INS.

Preţurile producţiei industriale au crescut în iulie cu 4,2% faţă de anul trecut

Faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cea mai mare creştere a preţurilor s-a înregistrat în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+19,76%). Alte creşteri s-au mai înregistrat în activităţi de servicii anexe extracţiei - 15,19%, fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice 9,49%, fabricarea altor produse din minerale nemetalice - 7,22%. 


Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria energetică (+9,12%), urmată de industria bunurilor de uz curent (4,20%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (2,63%) industria bunurilor de capital (2,24%) şi industria bunurilor inermediare (2,21%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
preturi,
productie,
trecut

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.