TRAGEDIA omului carea fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru ca a furat doar 50 de dolari. Cum a fost posibil aşa ceva

Postat la 25 decembrie 2019 421 afişări

TRAGEDIA  omului carea fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru ca a furat doar 50 de dolari. Cum a fost posibil aşa ceva

Alvin Kennard, de 58 de ani, a fost eliberat din închisoare după 36 de ani. Decizia a fost dată de un judecător din Alabama, care a întors astfel sentinţa iniţială de închisoare pe viaţă.

 

În 1983, când avea doar 22 de ani, Alvin Kennard a jefuit o brutărie, ameninţându-l pe casier cu un cuţit. Nu era o infracţiune care să impună o pedeapsă atât de aspră, având în vedere şi prejudiciul de doar 50,75 dolari; el fusese însă deja acuzat de furt, încălcând astfel o lege numită Habitual Felony Offender Act. Aceasta avea rolul de a-i pedepsi mai aspru pe cei care comiteau mai multe infracţiuni similare.

 

Astfel, sentinţa lui Kennard a fost de închisoare pe viaţă, cea mai mare posibilă în astfel de cazuri. Legea a fost însă schimbată între timp, permiţând eliberarea condiţionată, iar avocatul bărbatului s-a folosit de noile reguli pentru a forţa eliberarea anticipată.

 

Decizia judecătorului a fost primită cu emoţie de familia lui Kennard; acesta a spus că vrea să se întoarcă la meseria pe care o avea înainte de a intra la închisoare, şi anume cea de tâmplar.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.