Bucureştiul, printre cele mai vulnerabile oraşe la răspândirea coronavirusului. Oraşul din Europa cu cea mai mare densitate a populaţiei este Parisul, cu 21.044 de locuitori pe kilometru pătrat

Autor: Ramona Cornea Postat la 06 mai 2020 225 afişări

Bucureştiul este printre oraşele cu cea mai mare densitate a populaţiei din Europa, cu 7.917 locuitori pe kilometru pătrat în 2018, conform statisticilor Eurostat.

Bucureştiul, printre cele mai vulnerabile oraşe la răspândirea coronavirusului. Oraşul din Europa cu cea mai mare densitate a populaţiei este Parisul, cu 21.044 de locuitori pe kilometru pătrat

Bucureştiul este printre oraşele cu cea mai mare densitate a populaţiei din Europa, cu 7.917 locuitori pe kilometru pătrat în 2018, conform statisticilor Eurostat.

Densitatea populaţiei poate fi o măsură semnificativă a vitezei de transmitere a unui virus deoarece oraşele dens populate pot deveni spaţii de reproducere pentru boli infecţioase cum este COVID-19.

Distanţarea socială poate fi greu de implementat în oraşele dens populate, unde marea majoritate a cetăţenilor locuiesc în apartamente. Mai mult, gradul ridicat de utilizare a transportului public în aceste oraşe amplifică şi mai mult riscul de răspândire a virusului. Oraşul din Europa cu cea mai mare densitate a populaţiei este Paris cu 21.044 de locuitori pe kilometru pătrat în 2018, urmat de regiunea Kentrikos Tomeas Athinon cu 10.436 de locuitori pe kilometru pătrat şi de departamentul Hauts-de-Seine cu 9.371 locuitori pe kilometru pătrat şi de Bucureşti – 7.917 locuitori pe kilometru pătrat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuitori,
crestere,
europa,
populatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.