Ana Birchall: Decizia CEDO în cazul Kovesi este o palmă ruşinoasă pentru CCR

Postat la 05 mai 2020 343 afişări

Fostul munistru al Justiţiei, Ana Birchall, spune că decizia CEDO în cazul Laurei Corduţa Kovesi afectează grav credibilitatea Curţii Constituţionale a României şi cere demisia celor care au votat în CCR pentru revocarea fostei şefe a DNA.

Fostul munistru al Justiţiei, Ana Birchall, a scris, marţi, pe Facebook, că decizia CEDO este un cartonaş roşu pentru preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

„Decizia CEDO de astăzi (marţi-n.r.) este o palmă ruşinoasă pentru CCR afectând grav credibilitatea Curţii Constituţionale a României. Este şi un cartonaş roşu devastator pentru preşedintele CCR domnul Valer Dorneanu şi judecătorii care au votat şi au susţinut această decizie care ţine mai degrabă de jocuri politice şi nicidecum de lege şi Constituţie! Solicit ca toti cei care au susţinut şi au votat pentru această decizie: Dorneanu (fiind şi raportor) Varga, Pivniceru să îşi dea demisia de onoare cu scuzele cuvenite românilor. Aceleaşi scuze le datorează şi domnul Lăzăroiu care a susţinut şi votat pentru decizia CCR. Este singurul gest care poate şterge ruşinea abatută asupra CCR”, a scris Ana Birchall pe reţeaua de socilizare.

Ea susţine că raportul întocmit atunci de Tudorel Toader şi decizia CCR au reprezentat „o ingerinţă gravă în cariera unui procuror”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ccr,
decizie,
cedo

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.