Ludovic Orban: Vrem să creăm un fond naţional de investiţii, pe modelul polonez

Autor: Răzvan Botea Postat la 05 mai 2020 80 afişări

Ludovic Orban: Vrem să creăm un fond naţional de investiţii, pe modelul polonez

Premierul României Ludovic Orban a declarat luni seară că guvernul intenţionează să creeze un fond de investiţii pe modelul celui din Polonia. Astfel, capitalizarea fondului s-ar face iniţial din fonduri publice, urmând ca mai apoi să fie listat la bursă.

„Nu în ultimul rând ne gândim la construcţia unui fond de investiţii. Avem un model care a funcţionat foarte bine, un fond de investiţii dezvoltat de polonezi, care a plecat cu o capitalizare iniţială de stat, a fost listat pe bursă, şi a permis practic achiziţia de acţiuni la fondul de investiţii de către sectorul privat. Îl gândim ca un instrument de dezvoltare a anumitor activităţi”, a declarat Orban

De asemenea, Ludovic Orban a spus că, pentru relansarea economică a României, guvernul intenţionează să realizeze investiţii publice în valoare de 6% din PIB în următorii doi ani.

„Tot legat de programul de relansare vă anunţ că obiectivul nostru este să creştem masiv investiţiile publice în toate tipurile de infrastructură – de transport, energetică, infrastructura de sănătate. Obiectivul nostru este să investim 6% din PIB pentru investiţii publice pe o perioadă de doi ani, iar sumele mobilizate pentru finanţarea acestor obiective de investiţii să fie mai mari decât au fost vreodată în istorie.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
model,
fond,
investitii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.