BMW şi Audi au prezentat la CES sisteme de pilot automat pentru parcare sau trafic aglomerat

Postat la 08 ianuarie 2014 38 afişări

BMW şi Audi au prezentat, la expoziţia CES 2014 de la Las Vegas, tehnologii care permit automobilelor să efectueze manevre de parcare laterală în mod autonom, fără intervenţia directă a şoferului, sau să navigheze pe pilot automat în condiţii de trafic foarte aglomerat.

BMW şi Audi au prezentat la CES sisteme de pilot automat pentru parcare sau trafic aglomerat

 BMW, cel mai mare producător de automobile de lux la nivel mondial, a expus la CES modelul electric i3, care va fi disponibil în showroom-uri în câteva luni.

Una dintre caracteristicile automobilului este funcţia de parcare laterală sau cu spatele fără participarea activă a conducătorului auto, care trebuie numai să apese un buton, potrivit Wall Street Journal.

Parcarea laterală parţial automată este deja prezentă pe modele de la Ford sau Lexus, însă sistemele oferite de aceste mărci necesită atenţia şoferului, care trebuie spre exemplu să oprească automobilul în poziţia corectă.

Noul sistem prezentat de BMW poate schimba vitezele şi poate accelera şi frâna la viteze reduse în timpul manevrelor de parcare, subliniază compania. De asemenea, maşina "simte" apariţia unui obstacol în timpul manevrei şi frânează.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bmw-si-audi-au-prezentat-la-ces-sisteme-de-pilot-automat-pentru-parcare-sau-trafic-aglomerat-11868850
11868850
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.