Bitcoin scade în urma deciziei Rezervei Federale după ce a depăşit 18.000 de dolari pentru prima dată după mai bine de o lună

Postat la 15 decembrie 2022 70 afişări

Bitcoin scade în urma deciziei Rezervei Federale după ce a depăşit 18.000 de dolari pentru prima dată după mai bine de o lună

Bitcoin a scăzut joi, după ce Rezerva Federală a SUA a indicat că urmează noi majorări ale dobânzilor, iar investitorii au continuat să monitorizeze consecinţele prăbuşirii FTX, conform CNBC.

Aceasta a venit după ce cea mai mare monedă digitală din lume a depăşit miercuri 18.000 de lire sterline pentru prima dată în mai mult de o lună, tranzacţionându-se până la 18.356,50 dolari.

Joi dimineaţa, bitcoin se tranzacţiona în jurul valorii de 17.667,89 dolari.

Ether, care a atins miercuri un maxim de peste o lună de peste 1.350 de dolari, a scăzut şi el. Criptomoneda se tranzacţiona la aproximativ 1.286,97 dolari.

Bitcoin a scăzut de la 18.000 de dolari după ce Rezerva Federală a SUA a majorat rata dobânzii de referinţă cu 0,5 puncte procentuale, astfel a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani şi a indicat că vor mai avea loc noi majorări anul viitor.

Acţiunile americane au scăzut după decizia Rezervei Federale. Bitcoin a devenit strâns corelat cu indicii bursieri americani, în special cu Nasdaq.

Investitorii urmăresc, de asemenea, consecinţele continue ale prăbuşirii uimitoare a FTX, care a dus la declararea falimentului companiei şi la arestarea fondatorului său, Sam Bankman-Fried. Bankman-Fried a fost acuzat penal de procurorii federali din SUA, precum şi de acuzaţii civile din partea autorităţilor de reglementare americane.

Compania a fost acuzată că a amestecat fondurile clienţilor FTX cu active ale Alameda Research, fondul lui Bankman-Fried.

John J. Ray, noul director general al companiei, a declarat în faţa parlamentarilor că ceea ce făcea FTX “este de fapt o delapidare de modă veche”.

Între timp, Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, a fost supusă presiunilor după ce a întrerupt retragerile de stablecoin USDC în această săptămână, investitorii temându-se de probleme la nivelul companiei. Cu toate acestea, Binance a reluat retragerile după aproximativ 8 ore de întrerupere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bitcoin,
scadere,
rezerva federala,
decizie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.