Bill Gates, avertisment dur privind NFT-urile: Se bazează pe „teoria prostului mai mare”

Postat la 17 iunie 2022 188 afişări

Bill Gates, avertisment dur privind NFT-urile: Se bazează pe „teoria prostului mai mare”

Miliardarul Bill Gates a declarat că proiectele bazate pe criptomonede, precum token-urile non-fungibile (NFT-uri), reprezintă o serie de escrocherii „bazate pe teoria prostului mai mare”, reiterându-şi astfel poziţia critică vizavi de activele digitale, conform Bloomberg.

„În mod evident, imaginile scumpe cu maimuţe vor îmbunătăţi imens lumea”, a spus în mod sarcastic cofondatorul Microsoft, prezent în cadrul unei conferinţe privind schimbările climatice de marţi, adăugând că nu va cumpăra sau va shorta (vinde în lipsă) vreodată clasa respectivă de active.

Gates a criticat şi în alte rânduri industria crypto. Anul trecut, s-a contrazis cu Elon Musk, şeful Tesla şi SpaceX, cu privire la efectele de mediu ale minării de Bitcoini şi la faptul că moneda este prea riscantă pentru investitorii de retail.

În timpul conferinţei de ieri, organizată de TechCrunch, Gates a vorbit din poziţia de fondator al Breakthrough Energy Ventures, un fond axat pe mediu creat în 2015. Fostul CEO al Microsoft a detaliat cu privire la dificultăţile pe care le implică recrutarea de angajaţi în industria chimică şi producţia de oţel, sectoare care au nevoie de un nivel mai redus de emisii de gaze cu efect de seră.

Bitcoin s-a prăbuşit luni cu 15% şi cu 5,4% ieri, ca parte a unui val de vânzări din spaţiul crypto, „alimentat” de estimările privind inflaţia şi ratele dobânzilor din SUA, cât şi de decizia platformei Celsius de a întrerupe retragerile şi transferurile de monede virtuale. Între timp, au fost afectate şi unele colecţii populare de NFT-uri, precum Bored Ape Yacht Club (BAYC).

Gates a apărat, totodată, iniţiativele de digital banking pe care le-a susţinut prin fundaţiile filantropice din care face parte, descriindu-le drept „de sute de ori mai eficiente” decât criptomonedele.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.