Bernie Ecclestone: Am fost un pic idiot să plătesc o sută de milioane de dolari

Postat la 06 august 2014 151 afişări

Administratorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat că a fost "un pic idiot" să plătească 100 de milioane de dolari pentru a pune capăt procesului de la Munchen, în care a fost judecat pentru corupţie, deoarce procurorii nu aveau probe împotriva lui.

Bernie Ecclestone: Am fost un pic idiot să plătesc o sută de milioane de dolari

Cu toate acestea, Ecclestone, care şi-a reafirmat nevinovăţia, a precizat că este bucuros că a scăpat de acuzaţii.

"În final, ce s-a întâmplat este şi bine, şi rău. Bine este că judecătorul a spus, mai mult sau mai puţin, că am fost achitat, iar ei (n.r. - procurorii) chiar nu au avut un caz. Deci am fost un pic idiot să fac ce am făcut ca să rezolv. Oricum, este făcut şi terminat, deci e bine. Sunt mulţumit, totul este în regulă. Asta îmi permite acum să fac ce ştiu cel mai bine, să conduc Formula 1. M-am retras din motive evidente, dar mă voi întoarce. Totul a revenit la normal", a spus Ecclestone, pentru Press Association Sport, citată de planetf1.com.

Bernie Ecclestone, "omul care a construit Formula 1 timp de trei decenii, singurul care ştie tot despre acest sport", după cum îl caracterizează fostul pilot Niki Lauda, îşi poate relua acum locul în fruntea Marelui Circ. Din cauza acestei proceduri judiciare, britanicul de 83 de ani a fost nevoit să se retragă din Consiliul de Administraţie al Delta Topco, societatea care deţine astăzi drepturile comerciale ale Formulei 1 şi la care acţionarul principal este CVC Partners. Însă el şi-a continuat activitatea executivă în cadrul Formula One Management (FOM), componenta operaţională a Delta Topco în Formula 1.

Tribunalul din Munchen a anunţat, marţi, că a pus capăt procesului de corupţie în care era judecat Bernie Ecclestone, în schimbul achitării sumei de o sută de milioane de dolari (74 milioane de euro) de către omul de afaceri britanic, un record în Germania.

Banii pe care Ecclestone s-a angajat să-i plătească depăşesc cu mult cele 3,2 milioane de euro achitate, în 2006, de un fost CEO al Deutsche Bank, Josef Ackerman, pentru a scăpa de acuzaţiile de abuz de încredere cu circumstanţe agravante, sumă care reprezenta precedentul record.

Din 100 de milioane de dolari, 99 de milioane vor reveni Landului Bavaria, iar un milion va intra în contul unei fundaţii pentru ajutorarea copiilor. Termenul de plată este de o săptămână.

Ecclestone, 83 de ani, a scăpat astfel de o eventuală condamnare, rămânând cu cazierul nepătat. El risca până la zece ani de închisoare dacă era găsit vinovat că i-ar fi plătit 44 de milioane de dolari mită germanului Gerhard Gribkowsky, pentru ca acesta să convingă conducerea băncii de stat BayernLB la care lucra să vândă drepturile comerciale ale Formulei 1 fondului de investiţii CVC Capital Partners.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bernie-ecclestone-am-fost-un-pic-idiot-sa-platesc-o-suta-de-milioane-de-dolari-13047037
13047037
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.