China exclude produse Apple, inclusiv iPad, de pe lista achiziţiilor din bani publici

Postat la 06 august 2014 34 afişări

China a exclus tabletele şi laptopurile produse de compania Apple de pe lista de produse care pot fi cumpărate din bani publici, invocând probleme în ceea ce priveşte siguranţa sistemelor acestor echipamente, au declarat oficiali guvernamentali.

China exclude produse Apple, inclusiv iPad, de pe lista achiziţiilor din bani publici

 Zece produse ale companiei Apple, printre care şi iPad, iPad Mini, MacBook Air şi MacBook Pro, au fost excluse de pe lista finală de achiziţii întocmită de guvernul chinez în luna iulie, au spus oficiali, care au cerut să-şi păstreze anonimatul, dat fiind că informaţia nu este încă publică, scrie Bloomberg.

Echipamentele se regăseau pe lista realizată în luna iunie de către Ministerul de Finanţe şi Comisia Naţională pentru Reformă şi Dezvoltare, au arătat sursele citate.

Apple intră, astfel, în rândul companiilor care au fost excluse de autorităţile chineze de pe lista de achiziţii a guvernului, accentuând tensiunile dintre SUA şi China privind acuzaţiile de spionaj.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/china-exclude-produse-apple-inclusiv-ipad-de-pe-lista-achizitiilor-din-bani-publici-13042657
13042657
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.