Bayer vinde divizia de dispozitive medicale pentru diabetici către Panasonic, pentru 1 miliard de euro

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 10 iunie 2015 73 afişări

Grupul german Bayer a convenit vânzarea diviziei producătoare de dispozitive medicale destinate diabeticilor către Panasonic Healthcare, companie mixtă susţinută de fondul de investiţii KKR, pentru aproximativ 1 miliard de euro.

Divizia Bayer produce sisteme de monitorizare a glucozei din sânge şi alte aparate necesare bolnavilor de diabet, se arată într-un comunicat al Bayer şi Panasonic.

Directorul general al Bayer, Marijn Dekkers, renunţă la diviziile de importantă periferică, pentru a se concentra pe operaţiunile mai profitabile. Pe lângă vânzarea diviziei de dispozitive pentru diabetici, Bayer intenţionează să listeze la bursă divizia de materiale plastice, în următoarele luni.

KKR deţine 80% din acţiunile Panasonic Healthcare, care dezvoltă, produce, comercializează şi oferă servicii în domeniul aparaturii medicale. Restul acţiunilor sunt deţinute de grupul japonez Panasonic.

Divizia Bayer a realizat anul trecut vânzări de 909 milioane de euro şi a colaborat în trecut cu Panasonic Health pentru comercializarea unora dintre produsele companiei.

Cele două companii anticipează că tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru al anului viitor, după evaluarea de către autorităţile de reglementare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BAYER,
PANASONIC,
/actualitate/bayer-vinde-divizia-de-dispozitive-medicale-pentru-diabetici-catre-panasonic-pentru-1-miliard-de-euro-14435221
14435221
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.