Manfred Weber: Situaţia din România este "inacceptabilă". Ponta trebuie să demisioneze

Autor: Mihai Draghici Postat la 09 iunie 2015 339 afişări

Manfred Weber, preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, a criticat decizia Camerei Deputaţilor de blocare a cercetării penale a premierului Victor Ponta, căruia îi cere să demisioneze, explicând că situaţia din România este "inacceptabilă".

"Aş vrea să mă refer pe scurt la situaţia din Romania. Din ce vedem, acolo este o situaţie dramatică, procurorii îl suspectează de 17 infracţiuni pe premierul Ponta. Este ceva ce nu am mai văzut până acum în Europa; oamenii vor ca aceste acuzaţii să fie cercetate şi este revoltător că Parlamentul României împiedică acest lucru; majoritatea social-democrată şi aliaţii tocmai au votat împotriva anulării imunităţii premierului Ponta; practic, social-democraţii se opun aplicării principiilor statului de drept, este inacceptabil; şi, desigur, există prezumţia de nevinovăţie, nimeni nu contestă acest lucru, dar este necesar să se ancheteze dacă cineva este este vinovat sau nu chiar şi în cazul unui prim-ministru", a declarat Manfred Weber în cursul unei conferinţe de presă organizate la Parlamentul European.

"Observând situaţia din România, este greu să credem că domnul Ponta vrea să rămână în funcţia de prim-ministru când ar trebui să demisioneze", a adăugat Manfred Weber.

"Suntem foarte îngrijoraţi de situaţia din România, iar faptul că procedura de cercetare penală este blocată reprezintă o mare problemă. Suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu această situaţie şi solicităm paşi clari din partea domnului Ponta", a subliniat liderul grupului Partidului Popular European.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
WEBER,
PONTA,
/actualitate/manfred-weber-situatia-din-romania-este-inacceptabila-ponta-trebuie-sa-demisioneze-14431952
14431952
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.