Bayer e pe cale să devină liderul mondial pe piaţa de seminţe şi produşi chimici. Tranzacţia de 66 de miliarde de dolari cu Mosanto a trecut de verificarea Antitrust

Autor: Alex Ciutacu Postat la 05 iunie 2018 60 afişări

Bayer e pe cale să devină liderul mondial pe piaţa de seminţe şi produşi chimici. Tranzacţia de 66 de miliarde de dolari cu Mosanto a trecut de verificarea Antitrust

Visul companiei Bayer de a forma cel mai mare furnizor de seminţe şi produşi chimici pentru agricultură se apropie de realitate, încât compania a câştigat acordul Diviziei Antitrust din cadrul Departamentului american de Justiţie, după doi ani în care s-a proptit în aprobările autorităţilor pentru a prelua Monsanto într-o tranzacţie de 66 de miliarde de dolari, potrivit Fortune.

Companiile au ajuns la un acord cu Departamentul de Justiţie, care linişteşte temerire guvernului cu privire la un posibil efect negativ major pentru fermieri şi consumatori, a transmis SUA într-o declaraţie de săptămâna aceasta. Acordul solicită cea mai mare vânzare de active din istoria pieţei de fuziuni şi achiziţii americane, potrivit guvernului.

„Sistemul de ferme al Americii are o importanţă critică pentru economia noastră, pentru ecosistemul nostru alimentar şi pentru stilul nostru de viaţă”, spune Makan Delrahim, care conduce Divizia Antitrust. „Fermierii americani şi consumatorii se bazează pe o competiţie de la egal la egal între Bayer şi Monsanto”.

Pentru Bayer, achiziţia Monsanto este ultimul pas în procesul de transformare într-o corporaţie, încât compania cu o istorie de 154 de ani a renunţat la businessul cu plastic şi s-a reinventat ca o companie ştiinţifică, bazată pe produse agriculturale sănătoase.

Odată ce tranzacţia va fi încheiată, trei mamuţi globali vor domina industria agriculturală a lumii, iar această perspectivă îi îngrijorează pe fermieri pentru că preţurile ar putea creşte iar varietatea de produse s-ar restrânge.

Compania Bayer este încrezătoare că tranzacţia va fi încheiată până la deadline-ul din 14 iunie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tranzactie,
antitrust,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.