Basescu: Am vorbit cu Marmureanu, nu exista riscul ca un cutremur sa afecteze centrala Cernavoda

Postat la 23 martie 2011 12 afişări

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca a discutat cu directorul Institutului de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu, si a sustinut ca nu exista riscul ca un cutremur sa afecteze reactoarele centralei nucleare de la Cernavoda. Raspunzand unei intrebari, seful statului a precizat ca a avut o discutie cu Gheorghe Marmureanu.

"Stiu ca pasiunea noastra este sa ne cream probleme si cand nu le avem. Am toate informatiile care indica faptul ca la Cernavoda centrala este sigura. Am discutat cu domnul Marmureanu cu privire la riscurile seismice si fiind in Dobrogea, deci pe celalalt mal al Dunarii decat Vrancea, cutremurele au si un amortizor pana la cele doua reactoare nucleare", a declarat Traian Basescu. El a declarat ca nu a fost discutat in CSAT subiectul Centralei de la Cernavoda, in contextul situatiei din Japonia."Nu exista riscul in momentul de fata ca un cutremur sa puna in dificultate sau nesiguranta functionare celor doua reactoare", a mai spus presedintele Basescu.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
basescu,
marmureanu,
centrala,
cernavoda,
cutremur,
risc
/actualitate/basescu-am-vorbit-cu-marmureanu-nu-exista-riscul-ca-un-cutremur-sa-afecteze-centrala-cernavoda-8088087
8088087
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.