Bancpost va intra sub controlul statului elen

Postat la 23 aprilie 2013 35 afişări

Banca elenă Eurobank Ergasias intenţionează să ceară recapitalizarea de către Fondul Elen pentru Stabilitate Financiară, trecând astfel în proprietate publică, după ce nu a reuşit să găsească investitori privaţi, astfel că filiala din România, Bancpost, va intra sub controlul statul elen.

Bancpost va intra sub controlul statului elen

 Fondul Elen pentru Stabilitate Financiară va acoperi suma de 5,8 miliarde de euro de care Eurobank are nevoie pentru a întruni criteriile de sustenabilitate, potrivit cotidianului elen Kathimerini. Fondul ar putea derula procesul de recapitalizare începând chiar de săptămâna următoare, după o adunare generală a acţionarilor băncii.

Eurobank ar putea deveni, astfel, prima insituţie de credit sistemică din Grecia care va fi complet recapitalizată, potrivit unui anunţ al băncii.

Decizia recapitalizării imediate este cea mai bună variantă, întrucât a fost tehnic imposibil băncii să găsească investitori privaţi care să participe la majorarea de capital într-un interval scurt de timp, după suspendarea fuziunii cu National Bank of Greece.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancpost-va-intra-sub-controlul-statului-elen-10785017
10785017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.