Băncile şi fondurile din Europa trebuie să vândă credite imobiliare de aproape 600 miliarde de euro

Postat la 14 iulie 2014 37 afişări

Băncile şi managerii de active din Europa trebuie să vândă sau să restructureze credite imobiliare riscante în valoare de 584 miliarde de euro, parte a procesului de curăţare a portofoliilor de împrumuturi, potrivit firmei de consultanţă Cushman & Wakefield.

Băncile şi fondurile din Europa trebuie să vândă credite imobiliare de aproape 600 miliarde de euro

 Instituţiile de credit, managerii de active şi băncile înfiinţate special pentru active cu probleme, precum Sareb în Spania, au vândut astfel de împrumuturi în valoare de 40,9 miliarde de euro în primele şase luni, în creştere de peste şase ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată într-un raport al firmei de consultanţă imobiliară, citat de Bloomberg.

Tranzacţiile, inclusiv ipoteci prescrise, vor ajunge la un nivel record de 60 miliarde de euro în acest an, estimează Cushman & Wakefield.

Băncile, precum Royal Bank of Scotland, accelerează vânzările de portofolii de credite, concomitent cu declinul costurilor de finanţare şi îmbunătăţirea încrederii în economie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancile-si-fondurile-din-europa-trebuie-sa-vanda-credite-imobiliare-de-aproape-600-miliarde-de-euro-12933566
12933566
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.