Băncile încep să taie din pâinea angajaţilor: Grupurile bancare SocGen, ING, BNP Paribas şi Deutsche Bank se pregătesc să reducă bonusurile pentru angajaţi

Autor: Alex Ciutacu Postat la 20 ianuarie 2019 110 afişări

Băncile încep să taie din pâinea angajaţilor: Grupurile bancare SocGen, ING, BNP Paribas şi Deutsche Bank se pregătesc să reducă bonusurile pentru angajaţi

Se prefigurează un sezon rece al bonificaţiilor în rândul angajaţilor din industria bancară Europeană, în contextul în care mai multe grupuri-mamă trebuie să reducă o parte din costuri, potrivit Bloomberg.

Grupul olandez ING a anunţat vineri că bonificaţiile vor fi „semnificativ reduse”, ca urmare a unor amenzi record plătite de cel mai mare creditor din Olanda.

De asemenea, două dintre cele mai mari bănci franceze iau în calcul reducerea bonificaţiilor după ce diviziile de tranzacţionare au fost afectate de furtuna de pe pieţele de capital.

În cadrul Deutsche Bank, care a fost lovită atât de evoluţia pieţelor cât şi de mai multe scandaluri, pool-ul de bonificaţii s-ar putea reduce chiar şi cu o zecime.

Aceste reduceri de costuri reflectă un mix de probleme şi o expunere mai ridicată ale unora dintre cele mai mari grupuri la schimbările recente din piaţă.

ING, care a plătit amenzi de 775 de milioane de euro anul trecut pentru a pune capăt unor dispute legale, a redus deja bonusul CEO-ului Ralph Hamers.

Însă chiar şi grupurile care nu au avut astfel de costuri din dispute legale au fost afectate de scăderile înregistrate pe mai multe pieţe în ultimul trimestru.

În Franţa, atât BNP Paribas cât şi Societe Generale, care controlează BRD pe piaţa locală, iau în calcul reduceri ale bonficaţiilor, potrivit surselor citate de Bloomberg. În ambele cazuri angajaţii afectaţi vor fi cei din diviziile de tranzacţionare, încât performanţa acestora a fost afectată de contextul internaţional.

Deutsche Bank plănuieşte să îşi reducă aceste costuri cu circa 10% încât creditorul german încearcă să jongleze cu costurile.

Un purtător de cuvânt al ING, Raymond Vermeulen, a refuzat să menţioneze dimensiunea reducerilor în cadrul grupului olandez.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reducere,
angajati,
ing

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.