Povestea miliardarului care a încercat să cloneze dinozauri şi să construiască o replică a Titanicului

Autor: Andra Stroe Postat la 20 ianuarie 2019 474 afişări

Ce-ar fi dacă Jurassic Park nu ar fi fost doar un film? Clive Palmer, un om de afaceri din Australia, a avut năstruşnica idee de a încerca să cloneze dinozaurii. Chiar dacă nu a reuşit să-şi ducă la îndeplinire visul de a reînvia speciile dispărute de reptile, Palmer a reuşit cel puţin să-l transforme într-un business interesant.

Povestea miliardarului care a încercat să cloneze dinozauri şi să construiască o replică a Titanicului

Australianul a reuşit să strângă un imperiu financiar din minerit. Acesta deţine compania Mineralogy, iar de-a lungul timpului a cumpărat alte companii pentru a-şi mări imperiul, companii precum Waratah Coal sau Queensland Nickel şi Palmer Nickel and Cobalt Refinery. Averea acestuia este estimată de Forbes la 550 de milioane de dolari.

Palmer a devenit  cunoscut însă mai ales din prisma excentricităţilor sale. În 2008 a cumpărat o echipă de fotbal din China pentru a-şi mări vizibilitatea, iar în 2013, într-o conferinţă de presă, el a anunţat că plănuieşte să construiască o replică fidelă a Titanicului, numit Titanic II, după cum era de aşteptat. Planul era ca noul vas să refacă traseul Titanicului, să plece în 2016 din Southampton până la New York, dar lansarea a fost amânată pentru 2018. Acesta plănuia să recreeze atmosfera de epocă de pe Titanic, urmând să fie folosite costume de epocă, iar accesul la TV sau Internet să fie interzis. Dar nu au mai fost făcute date publice despre despre construcţia vasului, iar proiectul care se crede că a fost abandonat.

O altă idee neconvenţională de business a fost de a clona anumite specii de dinozauri, şi a mers atât de departe încât să discute ideea cu oamenii de ştiinţă. Ideea i-a venit în 2012 dar tehnicile de clonare nu erau încă suficient de avansate pentru a aduce înapoi speciile dispărute. Cu toate acestea, dragostea sa pentru dinozauri s-a transformat într-un parc tematic numit Palmersaurus, care conţine peste 160 de reproduceri enorme ale dinozaurilor.

Potrivit publicaţiei Time, Clive Palmer a declarat  că „vreau să cheltuiesc banii pe care îi am până când mor” şi că deşi valoarea averei sale este de rândul milioanelor, el se consideră miliardar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clonare,
dinozaur,
business

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.