Banca europeană care caută 3.000 de IT-işti: Creditorul spaniol Santander merge înainte cu planul de transformare de 20 miliarde euro, în plină criză

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 iunie 2020 72 afişări

Banca europeană care caută 3.000 de IT-işti: Creditorul spaniol Santander merge înainte cu planul de transformare de 20 miliarde euro, în plină criză

Creditorul spaniol Santander a anunţat joi că vrea să angajeze 3.000 de specialişti IT la nivel global în 2020 pentru a-şi continua planurile de transformare digitală, în contextul în care băncile încearcă să îşi taie costurile şi să îmbunătăţească eficienţa, potrivit Reuters.

Aproximativ 1.000 de IT-işti vor lucra în Spania, iar Santander se uită după specialişti cu experienţă în tehnologie, ştiinţe, inginerie şi matematică.

Ca parte a unei transformări digitale anunţate în aprilie 2019, al doilea cel mai mare creditor din zona euro ca valoare de piaţă a anunţat că va investi 20 miliarde euro în tehnologie până în 2022.

Santander a anunţat că noii angajaţi vor fi recrutaţi în divizia operaţională, divizia de securitate, precum şi în echipele de inteligenţă artificială, dezvoltare software şi securitate cibernetică.

Ca multe bănci din zona euro, Santander încearcă să taie din costuri pentru a îndepărta presiunea pusă pe marjele de profit de scăderea dobânzilor şi de perspectiva acumulării de credite neperformante. În acelaşi timp, banca se uită spre piaţa din America Latină în căutare de clienţi.

Santander crede că va reuşi să obţină o eficientizare a costurilor de 1 miliard de euro pe termen mediu doar în Europa, în contextul în care ţinteşte o reducere a costurilor cu 1,2 miliarde euro la nivel global.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it,
miliarde,
transformare,
banca,
cautare,
criza,
plan

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.