Care sunt ţările care suferă cel mai mult financiar dupa pandemia de COVID-19. În ce parte a clasamentului se situează România în rândul ţărilor afectate de coronavirus

Postat la 11 iunie 2020 288 afişări

Care sunt ţările care suferă cel mai mult financiar dupa pandemia de COVID-19. În ce parte a clasamentului se situează România în rândul ţărilor afectate de coronavirus

Pandemia de COVID-19 afectează bunăstarea financiară a consumatorilor din S-E Europei, printre care consumatorii greci şi români, în timp ce locuitorii din Scandinavia sunt cel mai puţin afectaţi arată un sondaj realizat de Intrum AB.

Compania Intrum AB a chestionat consumatorii europeni cu privire la securitatea lor financiară şi aproape jumătate dintre respondenţi au declarat că bunăstarea lor a scăzut în prezent în comparaţie cu situaţia din urmă cu şase luni. „Sondajul arată clar că îngrijorarea oamenilor pentru propria lor siguuranţă financiară a crescut în timpul pandemiei", a declarat într-un interviu directorul executiv al Intrum, Mikael Ericson, citat de Bloomberg.

O treime dintre cei chestionaţi se aşteaptă ca bunăstarea lor financiară să scadă în continuare în următoarele şase luni, potrivit Intrum; doar 23% dintre respondenţi se aşteaptă ca situaţia să se îmbunătăţească.

Tot în urma răspândirii pandemiei, 54% dintre respondenţi au înregistrat o scădere a veniturilor gospodăriei, aproape 40% dintre ei au declarat că economisesc mult mai puţini bani pentru viitor decât înainte de COVID-19. Unul din cinci consumatori şi-a făcut mai multe datorii pentru a acoperi cheltuielile zilnice ca urmare directă a pandemiei, iar pe aproape 4 din 10 pandemia i-a afectat în legătură cu locul de muncă. 58% dintre cei chestionaţi sunt nemulţumiţi de capacitatea lor de a economisi în fiecare lună, în creştere faţă de 52%, procentul din ultimii ani

În noiembrie, aproximativ 45% dintre consumatorii europeni chestionaţi de Intrum au declarat că facturile lor cresc într-un ritm mai rapid decât veniturile lor, 43% spunând că aceste îngrijorări afectau în mod negativ bunăstarea lor generală.

Sondajul a fost realizat în mai, cu 4.800 de participanţi din 24 de ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pandemie,
bunastare,
cetateni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.