Ban Ki-moon recomandă ca ONU şi Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice să trimită o misiune de 100 de persoane în Siria

Postat la 08 octombrie 2013 25 afişări

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a recomandat luni crearea unei "misiuni comune" a ONU şi a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) la care să participe 100 de persoane, pentru a elimina arsenalul chimic sirian.

Ban Ki-moon recomandă ca ONU şi Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice să trimită o misiune de 100 de persoane în Siria

 Va fi vorba despre "prima misiune comună din istoria celor două organizaţii", iar baza operaţională a acesteia va avea sediul la Damasc, în timp ce baza din spate va avea sediul în Cipru, a adăugat Ban Ki-moon într-un raport transmis Consiliului de Securitate al ONU, după care AFP a obţinut o copie.

Această misiune va fi condusă de un "coordonator civil special", care va avea rangul de secretar general adjunct.

O echipă mică, formată din 20 de experţi ai ONU şi OIAC, se află deja în Siria, începând de la 1 octombrie, începând distrugerea arsenalului chimic sirian.

Armele chimice pe care misiunea urmează să le elimine - aproximativ 1.000 de tone - "sunt periculoase de manevrat, de transportat şi de distrus", continuă secretarul general al ONU. "Cele două priorităţi ale mele vor fi eliminarea programului sirian de înarmare chimică şi asigurarea securităţii personalului misiunii comune, care s-a oferit voluntar să ducă la bun sfârşit această sarcină esenţială, dar periculoasă".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ban-ki-moon-recomanda-ca-onu-si-organizatia-pentru-interzicerea-armelor-chimice-sa-trimita-o-misiune-de-100-de-persoane-in-siria-11476445
11476445
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.