PREMIUL NOBEL pentru medicină pe 2013: James E. Rothman, Randy W. Schekman şi Thomas C. Südhof

Postat la 07 octombrie 2013 42 afişări

Cercetătorii James E. Rothman, Randy W. Schekman şi Thomas C. Südhof au fost recompensaţi, luni, cu premiul Nobel pentru medicină pe 2013, informează site-ul oficial al prestigioaselor distincţii.

 Americanii James E. Rothman şi Randy W. Schekman şi germanul Thomas C. Südhof au fost recompensaţi cu premiul Nobel pentru medicină pe 2013 pentru "descoperirile lor în domeniul sistemului care reglează traficul intracelular, un sistem major de transport din celulele noastre", potrivit comunicatului publicat pe site-ul nobelprize.org.

Anul trecut, premiul Nobel pentru medicină a revenit cercetătorilor John B. Gurdon (Marea Britanie) şi Shinya Yamanaka (Japonia), pentru cercetările lor în domeniul reprogramării nucleare, o tehnică ce permite transformarea celulelor adulte în celule suşă, capabile să se dezvolte în orice tip de ţesut în corpul uman.

Premiul pentru medicină marchează debutul sezonul Nobel, care va continua, marţi, cu premiul Nobel pentru fizică.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/premiul-nobel-pentru-medicina-pe-2013-james-e-rothman-randy-w-schekman-si-thomas-c-s-dhof-11470707
11470707
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.