Avertisment dur de la Bank of America: SUA a intrat în cea mai gravă recesiune din istorie. În T2 economia se va contracta cu 30%

Autor: Alex Ciutacu Postat la 02 aprilie 2020 2145 afişări

Avertisment dur de la Bank of America: SUA a intrat în cea mai gravă recesiune din istorie. În T2 economia se va contracta cu 30%

Bank of America şi-a redus abrupt estimările legate de creşterea economică globală pentru 2020, întrucât a avertizat că SUA intră în cea mai gravă recesiune din istoria ţării, potrivit FT.

Banca de pe Wall Street estimează că economia globală se va contracta cu 2,7% anul acesta, după ce estimase anterior un declin moderat de 0,3%.

În ceea ce priveşte economia americană, banca estimează trei trimestre consecutive de scădere. Astfel, Bank of America vede economia contractându-se cu 7% în primele trei luni ale anului, urmat de o contracţie de 30% în trimestrul al doilea şi un declin de 1% în T3.

Per total, banca se aşteaptă la un declin total de 10,4% în SUA, generat de pandemia de COVID-19 – reprezentând cea mai gravă recesiune din istorie, de aproape cinci ori mai severă decât perioada de după război.

„Lipsa unui răspuns puternic format din politici coerente pentru a controla răspândirea virusului în pieţele dezvoltate şi în anumite pieţe emergente ne determină să renunţăm la estimarea de creştere economică la nivel global pentru 2020”, a notat Ethan Harris, economist în cadrul Bank of America.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.