Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, vorbeşte pentru prima dată despre salariile bugetarilor: Costul crizei trebuie suportat de toată lumea

Postat la 01 aprilie 2020 1410 afişări

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, vorbeşte pentru prima dată despre salariile bugetarilor: Costul crizei trebuie suportat de toată lumea

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, vorbeşte pentru prima dată despre salariile bugeatarilor, susţinând că această criză trebuie suportată de toată lumea, şi că trebuie să fim solidari. El a precizat că această opinie este făcută în nume personal şi nu ştie ce decizie ar putea lua Guvernul. 

”Până acum, sistemul public s-a adaptat, în sensul că foarte mulţi, chiar şi în MFP, lucrează de acasă. Acolo nu există aceleaşi beneficii. Aici spun o părere personală: este clar că trebuie acest cost al crizei să fie suportat de toată lumea, să fie solidar. Ce măsuri vor fi luate, ce măsuri ar trebui luate, este o decizie pe care o va lua Guvernul, nu o iau eu singur. Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să fim solidari cu toţii în acest moment. Sunt multe forme de a reduce costurile. Sunt 16 ministere, avem reforme, inclusiv la ANAF, nu ştiu ce decizie va lua Guvernul, dacă va lua o decizie. În acest moment este nevoie de solidaritate pentru toată lumea, în toate domeniile”, a spus ministrul Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, într-o emisiune live la HotNews. 

La ora actuală, din 5 milioane de angajaţi în economie, aproximativ 1,2 milioane sunt bugetari. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criza,
decizie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.