Primele anunţuri cu privire la reluarea producţiei de automobile în Europa: Cine porneşte şi cine amână din cauza pandemiei de coronavirus. Tot mai mulţi constructori auto se reprofilează pe echipamente medicale

Autor: Bogdan Alecu Postat la 01 aprilie 2020 470 afişări

Primele anunţuri cu privire la reluarea producţiei de automobile în Europa: Cine porneşte şi cine amână din cauza pandemiei de coronavirus. Tot mai mulţi constructori auto se reprofilează pe echipamente medicale

KIA este primul constructor auto care va relua la începutul săptămânii viitoare producţia de automobile, potrivit Automotive News Europe. Constructorul sud-coreean a oprit activitatea la uzina din Zilina, Slovacia în data de 23 martie din cauza pandemiei de coronavirus, iar producţia va fi reluată din data de 6 aprilie, adică de luni. De partea cealaltă, Volkswagen, care a suspendat producţia pe 17 martie pentru o perioadă de două săptămâni, a anunţat astăzi că producţia va rămâne oprită până în data de 19 aprilie, pe măsură ce continuă eforturile de a relua producţia. Peste 80.000 de angajaţi ai VW sunt afectaţi de această măsură.

Pe de altă parte, sunt constructori care au început producţia de echipamente medicale - în Statele Unite, Ford alături de gigantul General Electric a început producţia de ventilatoare speciale pentru Terapie Intensivă, iar în Italia, Automobili Lamborghini începe producţia de măşti chirurgicale şi viziere medicale în contextul pandemiei noului Coronavirus.

Automobili Lamborghini transformă departamentele fabricii sale de automobile super sport din Sant’Agata Bolognese în spaţii pentru producţia de măşti chirurgicale şi viziere de protecţie din plexiglas. Măştile vor fi donate Spitalului Sant’Orsola-Malpighi din Bologna pentru a fi folosite în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Activitatea de producţie pentru această iniţiativă de solidaritate va fi desfăşurată de personalul departamentului de tapiţerii, care produce interioarele şi realizează personalizarea pentru automobilele Lamborghini şi care va confecţiona 1.000 de măşti pe zi. Vizierele medicale vor fi realizate în cantitatea de 200 de unităţi pe zi, folosind imprimante 3D în cadrul fabricii de producţie de fibră de carbon şi în departamentul de Cercetare şi Dezvoltare.

Activitatea a fost aprobată şi susţinută de Regiunea Emilia-Romagna şi se desfăşoară în colaborare cu Universitatea din Bologna. Departamentul de Ştiinţe Medicale şi Chirurgicale va supraveghea testarea în vederea validării dispozitivelor medicale realizate de Lamborghini, înainte de livrarea lor căte spital.

Stefano Domenicali, preşedinte şi CEO al Automobili Lamborghini, a declarat: „În această situaţie de urgenţă, simţim nevoia să avem o contribuţie concretă. Spitalul S. Orsola-Malpighi este o instituţie cu care avem o relaţie de colaborare de ani buni, atât prin consultanţă profesională în promovarea programelor de protecţie a sănătăţii lucrătorilor noştri, cât şi în proiecte de cercetare. Vom câştiga această bătălie împreună, lucrând la unison, sprijinindu-i pe cei care sunt în linia întâi în lupta împotriva acestei pandemii, în fiecare zi.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
productie,
reluare,
medici,
automobile,
pandemie,
auto

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.