Avertisment de la şeful OMS: nu amânaţi reformele, pregătiţi-vă pentru următoarea pandemie

Autor: Petru Mazilu Postat la 22 mai 2023 193 afişări

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a îndemnat ţările lumii să se pregătească pentru o nouă pandemie. Nu amânaţi reformele, a spus şeful OMS.

Avertisment de la şeful OMS: nu amânaţi reformele, pregătiţi-vă pentru următoarea pandemie

Tedros Adhanom Ghebreyesus a îndemnat ţările să întreprindă reformele necesare pentru a se pregăti pentru următoarea pandemie. Mesajul a fost transmis în cadrul adunării anuale a OMS, care a început luni.

„Nu putem rostogoli această problemă", a declarat directorul general al OMS, într-un discurs adresat statelor membre ale agenţiei ONU, avertizând că următoarea pandemie „bate la uşă".

„Dacă noi nu facem schimbările care trebuie făcute, atunci cine le va face? Şi dacă nu le facem acum, atunci când?", a mai spus el.

Adunarea Mondială a Sănătăţii de la Geneva, care durează 10 zile şi coincide cu cea de-a 75-a aniversare a organismului, va aborda numeroase provocări globale în materie de sănătate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oms,
avertisment,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.