Autorităţile SUA vor penalizări de peste 10 miliarde de dolari pentru BNP Paribas

Postat la 30 mai 2014 44 afişări

Procuratura SUA vrea ca BNP Paribas să plătească peste 10 miliarde de dolari pentru închiderea investigaţiilor federale şi statale referitoare la afacerile celei mai mari bănci din Franţa cu ţări supuse sancţiunilor internaţionale, precum Sudan şi Iran, a declarat o sursă apropiată situaţiei.

Autorităţile SUA vor penalizări de peste 10 miliarde de dolari pentru BNP Paribas

 Acţiunile BNP Paribas au scăzut în urma informaţiei cu până la 6,1%, cel mai amplu declin după februarie 2013. De la începutul acestui an, titlurile BNP Paribas au pierdut 12% din valoare, comparativ cu creşterea de 3,5% a Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index.

Sursa a arătat că acordul final între BNP şi autorităţile SUA ar putea avea loc în câteva săptămâni.

Suma necesară pentru închiderea investigaţiei a urcat începând din luna aprilie, când BNP a avertizat că ar putea avea nevoie de o sumă mult mai mare decât cele 1,1 miliarde de dolari alocate pentru acest caz.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autoritatile-sua-vor-penalizari-de-peste-10-miliarde-de-dolari-pentru-bnp-paribas-12667437
12667437
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.