Ioana Petrescu a tăiat indemnizaţii pentru AGA de la CEC şi EximBank de jumătate de milion de euro

Postat la 30 mai 2014 54 afişări

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a limitat indemnizaţiile plătite reprezentanţiilor instituţiei în AGA de la CEC Bank şi de la EximBank la câte o şedinţă pe an, reducând semnificativ sumele plătite de cele două bănci de stat, care economisesc astfel aproximativ jumătate de milion de euro.

Ioana Petrescu a tăiat indemnizaţii pentru AGA de la CEC şi EximBank de jumătate de milion de euro

 Reprezentanţii statului în AGA de la cele două bănci primeau pentru fiecare şedinţă o indemnizaţie echivalentă cu 25% din remuneraţia preşedintelui instituţiei de credit, iar de regulă se convoca AGA aproape în fiecare lună.

Ordinele emise de Ioana Petrescu prevăd posibilitatea aprobării unei a doua şedinţe AGA remunerate în ultimele şase luni ale anului, dar numai dacă există motive întemeiate.

Potrivit unor surse din MFP, economiile pentru cele două bănci însumează circa 500.000 de euro, dacă este luat în calcul costul total cu indemnizaţiile, incluzând contribuţiile şi taxele aferente, şi o medie de 12 AGA pe an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ioana-petrescu-a-taiat-indemnizatii-pentru-aga-de-la-cec-si-eximbank-de-jumatate-de-milion-de-euro-12667079
12667079
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.