Guvernul spaniol aprobă prospecţii petroliere în largul Insulelor Canare

Postat la 30 mai 2014 29 afişări

Ministerul spaniol al Mediului a aprobat, joi, un proiect de prospecţii petroiere în largul Insulelor Canare prezentat de grupul Repsol, provocând nemulţumirea autorităţilor locale şi a ecologiştilor, care denunţă un "act nejustificabil".

Guvernul spaniol aprobă prospecţii petroliere în largul Insulelor Canare

 "Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Mediului a emis Declaraţie privind impactul asupra mediului (DIA) favorabilă" pentru un proiect de prospecţie în largul Insulelor Canare, prezentat de un consorţiu internaţional condus de gigantul petrolier spaniol, a anunţat acest minister într-un comunicat.

Aceste prospecţii vor avea loc "la o distanţă de circa 60 de kilometri de coasta Insulelor Canare şi vor consta în prelevarea de eşantioane de rocă sau fluide pentru depistarea posibilei existenţe a hidrocarburilor în zonă", adaugă ministerul.

Acesta afirmă că a inclus în această decizie "măsuri de corecţie pentru a se asigura" că zonele protejate sau propuse pentru a beneficia de acest statut nu sunt afectate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-spaniol-aproba-prospectii-petroliere-in-largul-insulelor-canare-12666443
12666443
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.