Google lansează maşina care merge singură

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 29 mai 2014 68 afişări

Google a prezentat, în premieră, cel mai recent prototip al maşinii care se conduce singură.

Google lansează maşina care merge singură

Cu alte cuvine, nu există frâne, volan sau pedale - doar un buton. Compania va produce între 100 şi 200 de exemplare ale acestui prototip, pentru care s-a lucrat în colaborare cu mai multe companii auto.

Cofondatorul Sergey Brin a dezvăluit prototipul la Code Conference, spunând că a ales acest moment deoarece maşinile vor putea fi în curând văzute pe străzile din Statele Unite.

"Softul nostru şi senzorii fac toată treaba", a notat compania pe blog. "Vehiculele vor avea o echipare de bază - vrem în primă fază să vedem cum se adaptează la drum - însă te vor putea duce oriunde cu o simplă apăsare a butonului".

Google a devenit de curând cel mai valoros brand din lume, devansând rivalul Apple, care a deţinut acest titlu timp de trei ani consecutiv, potrivit unui top al brandurilor la nivel global realizat de firma de publicitate şi cercetare Millward Brown.

Valoarea brandului Google a crescut anul trecut cu 40%, la 159 de miliarde de dolari, în timp ce Apple a consemnat un declin de 20%, la aproape 148 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/google-lanseaza-masina-care-merge-singura-12662690
12662690
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.