Electrica a anunţat vineri Bursa de la Londra despre intenţia de listare

Autor: Carol Dan Postat la 30 mai 2014 36 afişări

Compania Electrica SA, controlată de stat, a lansat în dimineaţa zilei de vineri, la Bursa din Londra, intenţia de a se lista, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, în conferinţa "Mediafax talks about Energy".

Listarea este programată pentru luna iunie, conform angajamentului luat de Guvern faţă de Fondul Monetar Internaţional.

Oferta prin care Electrica scoate la vânzare pe bursă acţiuni noi reprezentând 105% din capitalul social va avea trei tranşe, iar investitorii pot cumpăra atât acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, cât şi GDR-uri pe piaţa de la Londra. Prin această ofertă statul vizează transferul a 51% din acţiunile companiei către investitori privaţi. În prezent, Electrica este controlată integral de stat, prin Ministerul Economiei. Compania are un capital social de 2,06 miliarde lei.

Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei Privatizare din Departamentul pentru Energie, estima la finalul lunii februarie că în urma transferului de acţiuni compania ar putea atrage peste 400 milioane de euro.

Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica şi Transelectrica au fost listate la bursă prin vânzarea de pachete minoritare, iar guvernul s-a angajat faţă de FMI să listeze şi Hidroelectrica şi Complexul Energetic Oltenia de asemenea prin plasarea către investitori a unor participaţii minoritare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ELECTRICA,
LISTARE,
/actualitate/electrica-a-anuntat-vineri-bursa-de-la-londra-despre-intentia-de-listare-12666015
12666015
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.