Economia SUA s-a contractat în primul trimestru pentru prima oară după 2011, cu 1%

Postat la 29 mai 2014 46 afişări

Economia SUA s-a contractat în primul trimestru pentru prima oară din 2011, cu 1%, din cauza iernii deosebit de aspre care a perturbat activităţile economice şi construcţiile de proprietăţi rezidenţiale şi comerciale, potrivit datelor revizuite publicate joi.

Economia SUA s-a contractat în primul trimestru pentru prima oară după 2011, cu 1%

 Iniţial, Departamentul pentru Comerţ a raportat luna trecută că PIB-ul a avansat cu 0,1% în primele trei luni ale acestui an, transmite MarketWatch.

Declinul din primul trimestru a fost determinat în principal de investiţiile scăzute, în special în construcţii de locuinţe, birouri şi fabrici.

Datele referitoare la investiţiile companiilor în construcţii au fost revizuite la un declin de 7,5%, în loc de o creştere de 0,2%. Investiţiile rezidenţiale s-au redus cu 5%.

Creşterea stocurilor, care contribuie la PIB, a fost revizuită în sens negativ, la 49 de miliarde de dolari, de la nivelul raportat iniţial de 87,4 miliarde de dolari. În ultimele două trimestre ale anului trecut stocurile au crescut cu mai mult de 100 de miliarde de dolari, în fiecare dintre acestea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/economia-sua-s-a-contractat-in-primul-trimestru-pentru-prima-oara-dupa-2011-cu-1-12664479
12664479
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.