Atenţie, toţi şoferii trebuie să ştie! Schimbări importante în Codul Rutier

Postat la 16 februarie 2023 109 afişări

Atenţie, toţi şoferii trebuie să ştie! Schimbări importante în Codul Rutier

Un proiect de hotărâre aflat azi pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern prevede schimbări importante în Codul Rutier. Este vorba despre modul în care pot fi reţinute permisele, de către cine, dar şi ce se întâmplă cu permisele emise de autorităţi din alte state. În plus a fost definită circulaţia în intersecţiile cu sens giratoriu.

În noul Cod Rutier se introduce posibilitatea ca poliţiştii de frontieră să facă verificări în evidenţa permiselor de conducere reţinute, astfel încât la punctul de trecere să poată sancţiona pe cei care nu au respectat legea.

Prin acelaşi act normativ se stabileşte şi circuitul permiselor de conducere reţinute în funcţie de faptele săvârşite de şoferi.

Schimbări importante în Codul Rutier. Reducerea perioadei de suspendare a permisului

Permisul de conducere, cu excepţia celui eliberat de o autoritate străină, se va înainta la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pe şofer în vederea restituirii, în prima zi lucrătoare care urmează celei în care au fost efectuate menţiunile.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rutier,
important,
schimbari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.