Atentatul de pe aeroportul Domodedovo din Moscova: Trei acuzaţi, condamnaţi la închisoare pe viaţă

Postat la 12 noiembrie 2013 28 afişări

Trei bărbaţi au fost condamnaţi luni de un tribunal rus la închisoare pe viaţă pentru implicarea lor în atentatul sinucigaş de pe aeroportul Moscova-Domodedovo, soldat cu 37 de morţi în ianuarie 2011, revendicat de rebeliunea islamistă din Caucaz.

Atentatul de pe aeroportul Domodedovo din Moscova: Trei acuzaţi, condamnaţi la închisoare pe viaţă

 Declaraţi vinovaţi de "atentat terorist", de "crime" şi "banditism", fraţii Islam şi Ilez Iandiev, precum şi Başir Hamhoev au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, a anunţat Parchetul general rus într-un comunicat.

Ei au participat la pregătirea atentatului comis în sala de aşteptare a aeroportului internaţional de un kamikaze, Magomed Evloev, originar din Inguşetia, o mică republică instabilă din Caucazul rus, vecină cu Cecenia.

Magomed Evloev aparţine unui grup criminal care are legături cu liderul rebeliunii islamiste din Caucaz, cecenul Doku Umarov, care a revendicat atentatul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/atentatul-de-pe-aeroportul-domodedovo-din-moscova-trei-acuzati-condamnati-la-inchisoare-pe-viata-11667865
11667865
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.