Investiţie de 2,7 milioane de euro pentru lumină pe litoral

Autor: Iuliana Roibu Postat la 12 noiembrie 2013 42 afişări

Enel Distribuţie Dobrogea a încheiat lucrările la staţia de transformare (înaltă tensiune / medie tensiune) Neptun, care avea o vechime de 35 de ani şi era cauza a numeroase pene de curent în zonă.

Investiţie de 2,7 milioane de euro pentru lumină pe litoral

Proiectul de investiţii derulat de Enel a avut o valoare de peste 12 milioane lei (circa 2,7 milioane de euro). Staţia de transformare Neptun este unul dintre punctele centrale ale reţelei de electricitate care deserveşte consumatorii din zona de sud a litoralului şi are o vechime de peste 35 de ani. În lunile de vară, această staţie a înregistrat un vârf de sarcină de 11 MW.

Un comunicat al Enel arată că au fost înlocuite toate celulele de înaltă tensiune, dar şi cele de medie tensiune ale staţiei, precum şi protecţiile aferente, cu echipamente integrate în sistemul de Telecontrol (ce permite identificarea rapidă a defectelor apărute şi soluţionarea lor prin comenzi de la distanţă). De asemenea, capacitatea staţiei a fost crescută prin montarea unui nou transformator  de 110 / 20kV, cu o putere suplimentară de 25 MVA.

Staţia de transfomare Neptun va asigura o putere disponibilă suficientă în reţeaua de medie tensiune pentru staţiunile Neptun, Jupiter, Saturn, Venus şi Olimp, precum şi pentru consumatorii casnici din localităţile 23 August, Pecineaga, Moşneni, asigurând totodată şi alimentarea staţiei de transformare de medie tensiune a Şantierului Naval Mangalia, mai arată comunicatul companiei. În acelaşi timp, va exista o rezervă disponibilă de peste 30 MVA care ar putea permite preluarea altor consumatori, în cazul unor avarii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/investitie-de-2-7-milioane-de-euro-pentru-lumina-pe-litoral-11667720
11667720
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.