Ariston Comfort Challenge – ediţia a II-a

Autor: Ioana Matei Postat la 29 septembrie 2020 44 afişări

Ariston Comfort Challenge – ediţia a II-a

Ariston Thermo România 

Motivaţie:

Reprezentanţii companiei spun că proiectul Ariston Comfort Challenge are ca scop facilitarea accesului la apă caldă şi igienă pentru zeci de mii de copii şi vârstnici din România, prin dotarea şcolilor, grădiniţelor, spitalelor sau caselor de bătrâni cu echipamente de încălzire a apei de ultimă generaţie.  În acelaşi timp, susţinând obiectivul regional al campaniei de a duce confortul chiar şi acolo unde pare greu de atins, în 2019 proiectul s-a extins cu un nou parteneriat instituţional pentru a asigura condiţii optime de lucru şi facilitarea oferirii primului ajutor în situaţiile de urgenţă din bazele de salvare montane.

Descrierea proiectului:

Ariston Thermo România, care este liderul pieţei locale de centrale termice şi boilere electrice a continuat pentru al doilea an consecutiv campania umanitară  Ariston Comfort Challenge. Astfel,  în perioada iunie – noiembrie 2019, a fost organizată cea de-a doua ediţie a Ariston Comfort Challenge, prin  care compania a continuat parteneriatul alături de Crucea Roşie Română prin care au donat boilere electrice de ultimă generaţie către sute de instituţii care nu au acces la o nevoie de primară, aşa cum este apa caldă. În acelaşi timp, compania s-a alăturat Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România (SALVAMONT) cu ajutorul cărora au fost instalate echipamente termice de ultimă generaţie în cadrul centrelor de salvare montane pentru susţinerea echipelor de salvamontişti şi voluntari care participă zi de zi, în orice condiţii meteorologice, la acţiunile de prevenţie şi salvare. Bugetul proiectului a ajuns la 52.300 euro.

Efecte:

În cadrul parteneriatului încheiat cu ONG-ul Crucea Roşie, Ariston a donat 644 de boilere electrice de ultimă generaţie către 371 de instituţii din 26 de judeţe din întreaga ţară, de care beneficiază peste 80.000 de copii şi vârstnici, pentru care apa caldă era un lux. În cadrul colaborării cu Salvamont, Ariston a dotat 30 de centre şi baze de salvare cu centrale termice în condensare şi boilere electrice. Printre centrele de salvare dotate cu echipamente Ariston se numără şi cele situate în Zărneşti, Cota 2000 - Transfăgărăşan, Târgu-Jiu, Lacul Roşu, Bran, Buşteni sau Padina. Prin acţiunile derulate în ultimii doi ani, la nivel naţional, în cadrul campaniei Ariston Comfort Challenge, 112.642 de persoane au ajuns să beneficieze de apă caldă. În cei doi ani de activitate au fost donate 1.058 echipamente de încălzire a apei către 621 de instituţii din toată ţara: şcoli, grădiniţe, cămine de bătrâni sau centre medicale. În acelaşi, timp sute de profesionişti şi voluntari salvamont şi mii de turişti anual beneficiază de încălzire si apă caldă menajeră în bazele Salvamont.

Prin parteneriatul cu salvamontul, 700 de salvatori montani şi voluntari alături de zeci mii de turişti beneficiază acum de acces la apă caldă menajeră.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.