Aproape 6.000 de firme au intrat în insolvenţă în primele trei luni ale anului

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 14 mai 2014 51 afişări

Coface Romania a realizat un nou studiu privind evoluţia numărului de insolvenţe în România, luînd în considerare cazurile înregistrate la Buletinul Procedurilor de Insolvenţă în perioada Ianuarie - Martie 2014.

Aproape 6.000 de firme au intrat în insolvenţă în primele trei luni ale anului

"Din analiza Coface, realizată pe baza datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, rezultă că în primul trimestru din anul curent s-au deschis 5.929 de proceduri noi de insolvenţă, în scădere cu aproximativ 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, când s-au deschis 6.910 de insolvenţe noi, şi cu 17% mai puţin decât în trimestrul I al anului 2012", se arată într-un comunicat al Coface.

"Primele 10 sectoare care înregistrau şi în ultimii ani cel mai mare număr al firmelor aflate în insolvenţă rămân neschimbate, singurele modificări fiind la nivel de ordine în cadrul topului, dar cu variaţii de una, maximum două poziţii."

Din punctul de vedere al firmelor cu cifre de afaceri de peste un milion de euro, raportul arată că 167 de firme au intrat în insolvenţă în primul trimestru, comparativ cu 192 înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Studiul mai notează că Bucureşti şi zonele de sud şi centru ale ţării concentrează jumătate din firmele intrate în insolvenţă anul acesta.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/aproape-6-000-de-firme-au-intrat-in-insolventa-in-primele-trei-luni-ale-anului-12625480
12625480
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.