Apple, Google şi Siemens nu cer angajaţilor să fie absolvenţi de facultate. Tim Cook: „Compania noastră a fost fondată de o persoană care a renunţat la studii”

Autor: Ioana Matei Postat la 14 aprilie 2019 739 afişări

Apple, Google şi Siemens  nu cer angajaţilor să fie absolvenţi de facultate. Tim Cook: „Compania noastră a fost fondată de o persoană care a renunţat la studii”

Multă lume îşi imaginează că pentru a lucra pentru giganţi precum Apple, Google sau Netflix trebuie să termini o facultate; un articol publicat de Business Insider arată că acest lucru nu este întotdeauna adevărat.

Lideri din mediul internaţional de afaceri precum CEO-ul din Statele Unite al Siemens, Barbara Humpton, şi CEO-ul Apple, Tim Cook, pun sub semnul întrebării  nevoia de a absolvi o facultate. Cook a dezvăluit recent că aproape jumătate dintre angajaţii din Statele Unite de anul trecut ai Apple nu aveau finalizate studiile superioare. Cook a argumentat prin faptul că multe dintre universităţi nu îi învaţă pe studenţi abilităţile de care companiile au nevoie, precum cele legate de scrierea de cod.

„De cele mai multe ori, anunţurile de job-uri solicită o licenţă de patru ani - când de fapt nu există nimic legat de acel job care să necesite o astfel de cerinţă - îi ajută pe managerii care se ocupă de angajări să sorteze din mulţimea de aplicanţi care aplică pentru un post”, a spus şi Humpton într-o discuţie recentă legată de piaţa muncii americană.

În prezent, companii importante precum Google şi Apple fac angajări pe baza abilităţilor de care este nevoie ca angajaţii să îşi îndeplinească sarcinile, cu sau fără o diplomă în domeniu. Potrivit anunţurilor postate pe platforma profesională LinkedIn, multe dintre companiile cel mai căutate de  angajaţi nu solicită existenţa unei astfel de diplome. După mai multe analize ale acestor date, LinkedIn a identificat posturi specifice care urmează să fie cel mai probabil ocupate de persoane care nu au absolvit studii superioare, inclusiv când vine vorba despre tehnicieni în domeniul electronicii, designeri mecanici şi oameni de marketing.

Pe de altă parte însă, cei care au o diplomă au şansa să fie mai bine plătiţi decât cei care nu: angajaţii care au cel puţin o diplomă de licenţă au câştigat mai mult decât media câştigurilor tuturor angajaţilor (de 932 de dolari săptămânal anul trecut pentru toţi angajaţii), potrivit unui raport citat al Biroului de Statistică al Muncii din Statele Unite.

„Compania noastră, după cum ştiţi, a fost fondată de o persoană care a renunţat la studii”, a declarat Tim Cook într-un panel de discuţie la Casa Albă. „Aşadar nu ne-am gândit niciodată că o diplomă este ceea ce trebuie să ai pentru a face performanţă. Am încercat mereu să ne extindem orizonturile.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
angajati,
apple,
google,
absolventi,
facebook

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.