Cel mai mare avion din lume, finanţat de unul dintre partenerii lui Bill Gates, a zburat pentru prima dată. Cum arată acesta

Postat la 14 aprilie 2019 393 afişări

Stratolaunch, cel mai mare avion din lume, o aeronavă uriaşă cu şase motoare, cu cea mai mare anvergură a aripilor din lume, a efectuat primul zbor la finele acestei săptămâni, informează Business Insider.

Cel mai mare avion din lume, finanţat de unul dintre partenerii lui Bill Gates, a zburat pentru prima dată. Cum arată acesta

Avionul cu fuselaj dublu s-a ridicat de la Mojave Air and Space Port, la 70 de mile nord de Los Angeles. Proiect finanţat de miliardarul Paul G. Allen, unul din partenerii lui Bill Gates la fondarea Microsoft, Stratolaunch se străduieşte să fie un concurent pe piaţa aeronavelor care lansează sateliţi.

Avionul este proiectat să transporte trei rachete, sub aripile enorme, cu o anvergură de peste 117 metri, mai mare decât a oricărei alte aeronave. La o altitudine de 10.000 de metri, rachetele sunt eliberate, îşi aprind motoarele şi vor urca în spaţiu.

Allen a fondat Stratolaunch Systems Corp în 2011, după ce a finanţat şi SpaceShipOne, lansată în 2004, devenind prima rachetă privată.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avion,
crestere,
motoare,
business,
finantare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.