Ambasadorul Ungariei la Bucureşti: Sprijinim intrarea României în zona Schengen. Au fost îndeplinite toate criteriile, restul e politică!

Autor: Mirabela Tiron Postat la 13 martie 2013 19 afişări

Fuzes Oszkar, ambasadorul Ungariei la Bucureşti, spune că aderarea României la spaţiul Schengen reprezintă un interes comun al ambelor ţări, dat fiind că ar crea o regiune mai puternică şi mai dezvoltată în Europa Centrală şi de Est.

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti: Sprijinim intrarea României în zona Schengen. Au fost îndeplinite toate criteriile, restul e politică!

„Sprijinim aderarea României la zona Schengen.  Credem că România a îndeplinit toate criteriile impuse. Restul este politică, sunt condiţii politice. Dacă se citeşte cartea regulilor, România le-a îndeplinit pe toate pentru aderarea la spaţiul Schengen“, a declarat pentru ZF Fuzes Oszkar. România a reuşit să îndeplinească crite­riile tehnice de intrare în Schengen şi a cheltuit peste 1,3 mld. euro din bani europeni şi publici pentru a securiza frontierele, după cum au declarat politicienii români. Cu toate acestea, nu a reuşit să îi convingă pe germani şi olandezi, care vor să blocheze aderarea. România şi Bulgaria ar fi trebuit să adere la Schengen în primăvara anului 2011, dar termenul a tot fost amânat. Germania respinge politic intrarea României în Schengen, ministrul federal de interne de la Berlin Hans-Peter Friedrich anunţând că îşi va folosi dreptul de veto împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen. Neintrarea în spaţiul Schengen înseamnă pentru România costuri de sute de milioane de euro pe an cu serviciile de control la frontieră ce trebuie menţinute, dar şi costuri ale transportatorilor şi companiilor de logistică.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ambasadorul-ungariei-la-bucuresti-sprijinim-intrarea-romaniei-in-zona-schengen-au-fost-indeplinite-toate-criteriile-restul-e-politica-10664520
10664520
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.