Ambasadorul României în Kenya, criticat după ce a comparat un grup de diplomaţi africani cu maimuţele. Reacţia MAE

Postat la 10 iunie 2023 67 afişări

Ambasadorul României în Kenya, criticat după ce a comparat un grup de diplomaţi africani cu maimuţele. Reacţia MAE

Ambasadorul României în Kenya, Dragoş Viorel Ţigău, ar fi făcut un comentariu care a stârnit un val de controverse.

Comentariul a fost perceput de unii dintre cei care au participat la reuniune ca fiind insensibil şi lipsit de respect.

Ambasadorul român şi comunitatea diplomatică europeană nu au dat încă o declaraţie oficială.

În cadrul unei întâlniri diplomatice care a avut loc la sediul ONU din Nairobi, pe 26 aprilie, ambasadorul României în Kenya, Dragoş Viorel Ţigău, ar fi făcut un comentariu care a stârnit un val de controverse în rândul comunităţii diplomatice, scrie Kenyan Foreign Policy.

Incidentul a avut loc în timpul discuţiilor cu grupul de diplomaţi din Europa de Est. După ce a zărit o maimuţă neagră în apropiere, ambasadorul s-ar fi referit la grupul african prin a spune: „Grupul african ni s-a alăturat”

Acest aspect părea să facă o legătură între prezenţa unei maimuţe şi grupul de diplomaţi africani, care nu erau prezenţi în timpul reuniunii. Ţigău, în calitatea sa de preşedinte al Grupului regional al statelor est-europene, convocase o reuniune în incinta ONU, în sala de conferinţe 9, potrivit unor surse diplomatice care au vorbit cu Kenyan Foreign Policy.

Comentariul, perceput de unii dintre cei care au participat la reuniune ca fiind insensibil şi lipsit de respect, a determinat grupul de diplomaţi africani să caute clarificări şi să abordeze problema cu autorităţile relevante.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ambasador,
critica,
diplomati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.