Al 13-lea manual de carieră în afaceri

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 09 iunie 2018 96 afişări

An de an, Business MAGAZIN vă prezintă 100 de poveşti de succes despre oameni care au reuşit în carieră – fie ei antreprenori sau angajaţi în companii – reunite în catalogul 100 Tineri manageri de top, lansat în cadrul galelor dedicate.

Catalogul nu prezintă un clasament realizat după criterii, ci reuneşte scurte istorii ale celor care fac performanţă.

Cu totul, am strâns, în 13 ani, 1.300 de poveşti despre oameni care cresc companii, branduri, idei, schimbă mentalităţi, sisteme şi inovează. Ei dezvăluie nu numai cum au reuşit, ci şi cum au învăţat, ce i-a ajutat, ce şi cine i-a inspirat, care sunt pericolele şi dificultăţile cu care s-au confruntat de-a lungul timpului. Asfel, cataloagele noastre sunt nu numai culegeri de poveşti, ci veritabile manuale de management, cu exemple de situaţii, decizii, studii de caz, cu oameni cât se poate de reali.

Mulţi dintre cei pe care i-am prezentat în paginile cataloagelor au continuat să se dezvolte, să continue traiectoria ascendentă pe care mizasem deopotrivă noi, dar şi companiile pentru care lucrau atunci când i-am inclus în ediţiile anterioare. Despre unii nu mai ştim mare lucru şi asta este, cumva, firesc. Nu au cum, toţi cei 1.200 de tineri prezentaţi anterior, să ajungă şefi de corporaţii sau de bănci. Pentru cei mai mulţi dintre ei, discuţiile cu presa nici măcar nu sunt o cutumă frecventă, ba dimpotrivă. Nu sunt (toţi) imaginea firmelor pentru care lucrează. Dacă nu se află sub lumina reflectoarelor, nu înseamnă că treaba lor este mai puţin importantă.

Dar toţi cei prezentaţi în paginile catalogului sunt câştigători, în mediul de afaceri privat, unde performanţa este principalul motor de creştere – pentru businessuri, mărci, idei, cariere.

Iată câţiva dintre cei pe care i-am prezentat la prima ediţie a catalogului, în 2006, şi care au parcurs cariere spectaculoase:

Cătălin Olteanu

2018: preşedinte al UMT36, în Seattle

2016: la 28 de ani, era lead software design engineer, divizia Microsoft project


Lucian Anghel

2018: preşedinte BVB

2006: la 34 de ani, era director executiv adjunct, direcţia trezorerie, BCR


Răsvan Radu

2018: CEO şi preşedinte executiv UniCredit Bank

2006: la 40 de ani, era CEO la UniCredit România


Cornelia Coman

2018: CEO al NN Spania

2006: la 31 de ani, era director de actuariat şi management al investiţiilor, ING Asigurări de Viaţă


Călin Drăgan

2018: preşedinte al Bottling Investment Group (BIG), unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai Coca-Cola la nivel mondial, cu afaceri de 15 mld. dolari.

2006: la 39 de ani, era director general al Coca-Cola HBC România

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.