Afacerile Prodima, controlată de familia Măgeruşan din Bistriţa, au scăzut cu 13,6% în 2023, la 56,9 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 26 martie 2024 34 afişări

Afacerile Prodima, controlată de familia Măgeruşan din Bistriţa, au scăzut cu 13,6% în 2023, la 56,9 mil. lei

Compania Prodima, controlată de familia Măgeruşan din Bistriţa, cu activităţi în domeniul prelucrărilor mecanice prin aşchiere şi a confecţiilor metalice, a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de 56,9 mil. lei (11,5 mil. euro), în scădere cu 13,6% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de 8,1 mil. lei (1,6 mil. euro), mai mare cu 1% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 123 de angajaţi, conform datelor publice.

Prodima oferă servicii în domeniul prelucrării mecanice prin aşchiere, începând de la strunjire, frezare şi găurire cu comandă numerică, până la construcţii sudate, îndoiri complexe de material, inclusiv montaj şi ambalare. Pe maşinile cu comandă numerică se pot prelucra piese de diferite dimensiuni.

Cea mai mare parte din producţia obţinută (peste 90% din cifra de afaceri) este destinată exportului, potrivit site-ului companiei. Primele activităţi de export au început în anul 1998, compania adresându-se în prezent unor consumatori de role de rulare şi părţi transportoare, carcase pentru ciocane hidraulice, părţi componente de utilaje de frezat asfaltul, părţi componente pentru fierăstraie cu banda şi părţi componente pentru maşinile-unelte.

Prodima deţine o suprafaţă de producţie de 7.600 mp, potrivit site-ului companiei. În ultimii ani, compania şi-a extins gama de servicii, fiind activă şi în domeniul construcţiilor sudate şi a construcţiilor de hale industriale. Prodima a fost înfiinţată în urmă cu 29 de ani la Bistriţa, cu principal domeniu de activitate fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice, şi este deţinută de familia Măgeruşan.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bistrita,
familie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.