Zisser: Avem inca 2 mld. euro pentru investitii in Romania

Postat la 19 septembrie 2008 73 afişări

Miliardarul Mordechay Zisser, presedinte al grupului Europe Israel, din care face parte si dezvoltatorul de centre comerciale Plaza Centers, spune ca grupul israelian are un plan de investitii in Romania de doua miliarde de euro in urmatorii trei ani. "Daca autoritatile ne vor acorda toate autorizatiile"

"Avem planuri de investitii in Romania de doua miliarde de euro pentru urmatorii trei ani. Suntem pe cash, avem o situatie financiara buna si rapoartele noastre sunt bune. nsa vom investi aceste sume numai daca vom obtine toate permisele si autorizatiile", a declarat Mordechay Zisser, care considera ca procesele de autorizare dureaza mult in cazul unor proiecte.

 

Lucrarile la proiectul cunoscut sub numele de Casa Radio din Bucuresti ar putea incepe in urmatoarele saptamani, potrivit lui Zisser, autoritatile locale urmand sa acorde ultimele autorizatii si permise in urmatoarele saptamani.

 

Casa Radio va fi un proiect mixt care va atrage investitii estimate la circa 600 milioane de radio euro, urmand sa includa un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 110.000 de metri patrati, doua cladiri de birouri cu 40 de etaje fiecare, un hotel care ar urma sa fie clasificat la cinci stele si o zona rezidentiala.

"Nu cred ca s-a ajuns la un maxim privind numarul de centre comerciale, chiar mai este loc", considera presedintele Europe Israel, din care face parte si dezvoltatorul Plaza Centers. Dezvoltatorul a anuntat investitii de cateva sute de milioane de euro intr-o retea de peste zece centre comerciale care vor fi construite pe termen mediu in Romania, cele mai avansate proiecte fiind cele din Miercurea Ciuc, Hunedoara si Slatina; printre orasele unde Plaza Centers va mai dezvolta un centru comercial se numara si Timisoara si Iasi.

 

"Anul acesta vom termina al 40-lea centru comercial. Acum doi ani am decis sa construim un centru comercial in centru Budapestei. Toata lumea ne-a zis ca suntem nebuni ca facem al 36-lea centru comercial din oras si l-am vandut", spune Zisser in legatura cu proiectul Arena Plaza, vandut intr-o tranzactie de peste 245 mil. euro catre grupul britanic de investitii Active Asset Investment Management.

 

Grupul Europe Israel a inaugurat ieri oficial hotelul Radisson SAS, fostul hotel Bucuresti, in urma unei investitii de 70 de milioane de euro. "Cand am venit in 2000 pentru prima oara in Romania, am gasit 1.200 de angajati care nu zambeau, care erau platiti prost si mereu tristi. Astazi avem 800 de angajati care zambesc iar potentialul hotelului este de 1.000 de angajati pe termen mediu", a mai precizat Zisser.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/zisser-avem-inca-2-mld-euro-pentru-investitii-in-romania-3200340
3200340
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.