Yahoo va refuza oferta Microsoft

Postat la 10 februarie 2008 1 afişăre

Yahoo ar putea refuza oferta de 41.5 miliarde de dolari facuta de Microsoft, urmand sa trimita luni o scrisoare oficiala catre Microsoft, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de Financial Times si Wall Street Journal.

Oferta de preluare facuta de Microsoft, in valoare de 41,5 mld. $, corespunde unui pret de aproximativ 31 de dolari pentru fiecare actiune Yahoo. Potrivit surselor citate, boardul Yahoo va lua in calcul in mod serios o oferta de preluare doar daca valoarea unei actiuni depaseste 40 de dolari.

In cazul refuzului boardului Yahoo, Microsoft are posibilitatea de a se adresa in mod direct principalilor actionari ai Yahoo cu o oferta de preluare, dar si de a incerca sa schimbe structura boardului Yahoo cu ocazia adnarii generale anuale a actionarilor, care areloc in luna iunie. De cealalta parte, membrii boardului Yahoo au propus ca varianta alternativa un parteneriat cu Google, parteneriat ce ar putea aduce reduceri de costuri importante si venituri considerabile.

Cititi mai multe despre oferta facuta de Microsoft, precum si despre viziunea lui Bill Gates, fondatorul Microsoft, despre revolutia digitala.

Sursa originala foto: ABCNews

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/yahoo-va-refuza-oferta-microsoft-2374740
2374740
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.