Volkswagen nu poate finaliza fuziunea cu Porsche în acest an

Postat la 09 septembrie 2011 20 afişări

Grupul german Volkswagen a anunţat că întârzie finalizarea fuziunii cu Porsche Automobil Holding "dincolo de anul 2011", din cauza litigiilor constructorului de maşini sport cu investitorii din Germania şi SUA, şi că va căuta noi modalităţi de integrare a celor două companii, transmite Reuters.

Porsche şi Volkswagen au convenit în 2009 să fuzioneze, tranzacţia urmând să se încheie până la sfârşitul acestui an. Companiile au anunţat însă în februarie 2011 că fuziunea va fi întârziată de mai multe litigii cu investitorii şi de anchetele penale împotriva a doi foşti directori executivi ai companiei. Volkswagen a recunoscut joi seară că fuziunea cu Porsche nu poate fi finalizată în acest an, scenariu anticipat de analişti. "După părerea nostră, nu s-au schimbat prea multe. Cel mai bun sfat pentru VW şi Porsche ar fi să extindă actualul acord de fuziune, pentru a adăuga că tranzacţia se va încheia imediat ce riscurile juridice vor fi scăzut", a arătat analistul Credit Suisse Arndt Ellinghorst.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
fuziune,
volkswagen,
porsche,
litigii
/actualitate/afaceri/volkswagen-nu-poate-finaliza-fuziunea-cu-porsche-in-acest-an-8719228
8719228
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.