Vodafone a cumparat retailerul GSM Proton

Postat la 26 martie 2008 47 afişări

Operatorul de servicii de telefonie mobila a anuntat astazi semnarea documentelor si preluarea pachetului majoritar de actiuni in cadrul companiei Proton Technologies. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Retailerul de produse si servicii de telefonie mobila, cu operatiuni concentrate in special in Moldova si afaceri estimate la 50 de milioane de euro anul acesta, este unul dintre principalii parteneri ai Orange Romania.

Prin aceasta tranzactie, Vodafone Romania va intra in posesia partilor sociale reprezentand doua treimi din capitalul social al Proton Technologies. Restul de 34 de procente vor ramane in posesia lui Gabriel Sandu, proprietarul companiei, care va continua sa conduca Proton din pozitia de manager la nivel executiv.

Prin urmare, retailerul GSM va deveni distribuitor exclusiv pentru produsele si serviciile Vodafone, asa cum lanturile Germanos si Internity sunt distribuitori pentru Cosmote. Cele 73 de magazine Proton Technologies vor trece in urmatoarea perioada printr-un proces de rebranding, potrivit Vodafone.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retail,
telecom,
Vodafone,
Proton
/actualitate/afaceri/vodafone-a-cumparat-retailerul-gsm-proton-2487426
2487426
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.